Scheidsrechterscommissie

Scheidsrechterscommissie

Vragen/en of opmerkingen? Neem contact op met onze scheidsrechterscomissie!
Mail: p.marcelissen@hetnet.nl

Over onze scheidsrechters

De Venlosche Boys heeft een actieve groep enthousiaste jeugdscheidsrechters die de meeste thuiswedstrijd van de prestatieve teams fluiten. Dit is een service en geen recht. Zonder scheidsrechter moet het team zelf iemand aanstellen, dat is vaak een trainer of leider maar dat hoeft natuurlijk niet. We adviseren leiders die niet zelf willen fluiten een vrijwilliger te regelen bij het begin van het seizoen, zodat je niet voor verassingen komt te staan. De scheidsrechters stellen zich voor bij de leiders van beide teams. Zij staan er correct op en dragen hun scheidsrechter tenue. Bij koud weer mag een trainingsbroek gedragen worden (evt. handschoenen/muts).

Zij fluiten de wedstrijden en organiseren eventueel voor de F-en E jeugd het strafschop schieten na de wedstrijd.


Elke scheidsrechter kan in de app van de wedstrijdzaken

De digitale spelerspas is onderdeel van de wedstrijdzaken app. Zodra een speler op het wedstrijdformulier (ook via de wedstrijdzaken app) is gezet, wordt de digitale pas zichtbaar voor de scheidsrechter. Kan een speler niet op het wedstrijdformulier geplaatst worden, dan mag deze persoon niet deelnemen aan de betreffende wedstrijd. 

De visuele controle van de spelerspas kan worden uitgevoerd op de smartphone van de scheidsrechter. Op een door de scheidsrechter, in overleg met beide aanvoerders/leiders, te bepalen tijdstip/locatie voor de wedstrijd melden de teams zich bij de scheidsrechter. Voor de locatie zijn er twee opties:

  1. In of bij de kleedkamers
  2. Op het veld

Na de wedstrijd vult de scheidsrechter het digital wedstrijdformulier in en vermeld de uitslag van de wedstrijd daar in. Door verzending van het digitale wedstrijdformulier verklaart de scheidsrechter onder andere de visuele controle te hebben uitgevoerd.

Voor meer informatie kijk op deze pagina van de KNVB.

Scheidsrechters hebben de mogelijkheid een gele of rode kaart uit te delen. De club zal de kosten van deze kaarten ALTIJD op de speler verhalen. Daarnaast zijn er ook categorieën waarbij gewerkt wordt met een tijdstrafregeling zoals hieronder aangegeven. De scheidsrechter is verplicht deze tijdstrafregeling toe te passen.

  1. Tijdstraf kan niet worden opgelegd aan elftallen die uitkomen in de categorie A van het veldvoetbal. Tot de categorie A behoren:
  • mannen veldvoetbal standaard Topklasse tot en met de 6e klasse
  • mannen veldvoetbal reserve Hoofdklasse tot en met de reserve derde klasse (voor district Zuid II ligt de grens bij de reserve 4e klasse)
  • vrouwen veldvoetbal Eredivisie vrouwen tot en met derde klasse
  • A-, B-, C-junioren eredivisie tot en met de eerste klasse
  • D-pupillen eerste divisie tot en met Hoofdklasse

Een tijdstraf duurt 10 minuten. Voor alle pupillen, met uitzondering van de D-pupillen categorie A (geen tijdstrafregeling), geldt een tijdstraf van 5 minuten.

Leden scheidsrechterscommissie

Pascal Marcellissen

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!