Intro Kledingfonds

Kledingfonds


Tijdens de algemene ledenvergadering (ALV) van oktober 2017 is er ingestemd met het voornemen van het bestuur om per seizoen 2018-2019 te starten met een kledingfonds voor al onze jeugdleden (exclusief de mini’s) en onze G-spelers. Alvorens ter goedkeuring bij de ALV te presenteren, is het kledingfonds met diverse mensen binnen onze vereniging besproken en via diverse kanalen aan onze leden gepresenteerd. Op basis van positieve feedback is het kledingfonds voorgelegd en zijn we verheugd met de goedkeuring ervan.

Doel kledingfonds
Het kledingfonds stelt zich tot doel om elk geregistreerd jeugdlid (met uitzondering van de mini’s) en G-speler en elk geregistreerde trainer en leider van Venlosche Boys te voorzien van een uniform clubtenue bestaande uit: Venlosche Boys -wedstrijdshirt, -short en -sokken voor de deelnemende leden en een trainingspak en softshell-jas voor de leider/ trainer van de deelnemende teams. Het kledingfonds zorgt ervoor dat onze leden en leiders/ trainers er keurig verzorgt bij lopen. Hierbij is er geen onderscheid tussen selectie- en overige teams. Door grootschalig in te kopen kunnen we voor onze leden tevens een kostenbesparing realiseren.

Kosten kledingfonds
Elk jeugdlid (met uitzondering van de mini’s) en G-speler betaalt € 20,- per seizoen aan het kledingfonds. Dit bedrag staat los van de contributie, maar wordt wel in één bedrag als aparte post tezamen met de contributie geïncasseerd. Geregistreerde leiders/trainers betalen een borg van €20,00 voor de kleding die ze terugkrijgen bij inlevering van de kleding op het einde van elk seizoen. Zij betalen dus niet mee aan het kledingfonds, maar worden op deze manier extra gewaardeerd als vrijwilliger.  

Werkwijze
Aan het begin van het seizoen krijgt elk lid via de teamtas - waarvoor de leider/trainer tekent - een shirt, short en kousen. De leider/trainer ontvangt tevens het trainingspak en een softshell-jas. Aan het einde van het seizoen wordt alle kleding van de leden door de leider/trainer via de teamtas en het trainingspak en de softshell-jas door de trainer/leider weer ingeleverd. Alle kleding blijft eigendom van de vereniging en wordt aan het begin van ieder seizoen via de trainer/ leider in bruikleen gegeven aan de teams.

Wie beheert het kledingfonds?
Beheer van het kledingfonds ligt in handen van de kledingcommissie en is te bereiken via kledingfonds@venloscheboys.nl. De kledingcommissie verzorgt o.a.:

  • beschikbaarheid van de kleding;
  • kledinguitgifte;
  • kledinginname.

De verantwoordelijkheid ligt uiteraard bij onze leden en leiders/ trainers zelf. Wij gaan ervan uit dat iedereen naar eer en geweten handelt. De kleding is een grote kostenpost voor alle leden en de vereniging. Dit betekent dat wij ervan uit gaan dat leden elkaar aanspreken op eventueel ongewenst gedrag.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!